Navigáció

Sporttáplálkozás

A táplálkozás a sport eredményességét leginkább meghatározó “kiegészítő” terület, de itt találkozhatsz egyben a legnagyobb ellentmondásokkal is. Sokszor buknak meg a divatdiéták alapvető hibákon, melyek könnyen elkerülhetőek, ha pár fontos szabállyal tisztában vagyunk. Ne a divatot kövesd hát, hiszen ezen diéták egyike sem képes a tested működésének, vagy a termodinamika szabályainak átírására!

Segítségünkkel olyan alapszabályok rendszerével ismerkedhetsz meg, amik betartása szükséges a táplálkozásod eredményességéhez, legyen a cél zsírvesztés, izomtömeg gyarapítás, vagy testtömeged megtartása mellett az edzés- vagy versenyteljesítményed maximalizálása.

Lifelong csomagok:

  • Lifelong Basic – felmérés, rendszeres kiértékelés és javaslatok;
  • Lifelong Advanced – felmérés, mintaétrend, mennyiségek, kiértékelés, rendszeres konzultáció 2 hetente;
  • Lifelong Athlete – felmérés, mintaétrend, mennyiségek, laboreredmények kiértékelése, rendszeres konzultáció 2 hetente, étrend kiegészítő ajánlása;

Lifelong, avagy miért élethosszig tartó egy táplálkozási csomag?

6 hetes dinnyekúra? 90 napos szétválasztó diéta? Ugye, hogy ismerősen csengenek ezek a fogyókúrás programok? És hogy mit ígérnek, miért ilyen „népszerűek”? Mert csak 6 hétig, csak 90 napig kell kitartanod, és garantált a siker. Pont eddig… Az, hogy mi történik az adott időszak után, a feledés homályába merül, nem is véletlenül, hiszen a pár kilónyi testsúlycsökkentést az esetek döntő többségében sokkal több kilónyi testsúlynövekedés követi. Néhány ilyen sikertelen kúra után kialakul a jojó effektus, és akkor még a lelki hátteréről nem is beszéltünk.

Jómagam a teljes életmódváltásban hiszek, ezt tanítom és ezt is képviselem. Ez azt jelenti, hogy csak apróbb változtatásokat eszközölünk az étrendbe, ami hosszú távon is tartható lesz. Nem, nem 6 hét után fog lemenni az évek alatt felhalmozódott súlyfelesleg (amennyiben súlycsökkentésről beszélünk), mivel az egészség megőrzése a cél, mindig hosszabb periódusban gondolkodunk, viszont a várt hatás így sem marad el!

Természetesen, ez a metódus nem csak súlycsökkentés esetén működőképes, testtömeg növelés esetén is hasonlóan járok el, a lényeg mindig abban áll, hogy életmódváltás a cél, nem pedig az, hogy fogcsikorgatva valahogy túléljük az adott időszakot.

Mit jelentenek az egyes elemek:

  • tápláltsági állapot felmérése és kiértékelése – ebben a szakaszban az étkezési szokásokra vonatkozó kérdésekkel felmérem és elemzem a tápláltsági állapotod, ennek ismeretében teszek javaslatot a szükséges változtatásokra.
  • táplálkozási napló elemzése – a táplálkozási napló elemzése az étrendtervezés fontos része, mely az általad rögzített 3 napos (két hétköznap és egy hétvégi nap) elemzésével történik. A táplálkozási napló segítségével nagyon sok étrendi hibára fény derülhet. A napló elemzését tápanyagszámító program segítségével végzem, így pontosan meg tudom határozni az elfogyasztott ételek tápanyagtartalmát, illetve a napi kalória- és tápanyagbeviteli eltéréseket.
  • táplálkozási terv készítése és táplálkozási tanácsadás – a tápláltsági állapotod, tápanyagszükségleted, egészségi állapotod, életritmusod figyelembe vételével készítem el az egyénre szabott táplálkozási tervet.
  • mintaétrend összeállítása – a főbb paraméterek figyelembe vételével (nem, kor, fizikai aktivitás, étkezési szokások, ízlés, anyagi helyzet és napi ritmus) állítom össze személyre szabott étrendet. A jól összeállított étrend segít a céljaid elérésében (pl. fogyásnál), a különböző betegségek étrendi kezelésében és a táplálkozással is összefüggő panaszok enyhítésében.
  • laboreredmények kielemzése – étrendet csak is friss laboreredmények birtokában állítok össze, ez azért fontos, mert ekkor kapunk pontos képet az egészségi állapotodról, és ha a normáltól eltérő paramétert vélünk felfedezni, akkor ennek megfelelően tervezem az étrendet.
  • folyamatos konzultációk – a rendszeres nyomon követés rendkívül fontos, a későbbiekben felmerülő kérdéseket ekkor tudjuk megvitatni, illetve ekkor van lehetőség korrigálni az étrenden, amennyiben ez szükséges.

100% garancia – ha nem elégedett a közösen elért eredményekkel